Grupa jakościowa [A]
Bardzo wysoki potencjał plonowania 104% wzorca na poziomie a1 i 103% a2 w doświadczeniach rejestrowych 2018
Bardzo wysoka jakość ziarna, duża zawartość białka i glutenu, wysoka liczba opadania, bardzo dobre wyrównanie ziarna
Wybitna odporność na choroby podstawy źdźbła, rdze żółtą, rdze brunatną
Niskie roślin, sztywne źdźbło, dobra odporność na wyleganie
Skala odporności na choroby
Odporność na choroby
Choroby podstawy źdźbła [skala 9°] 7,9
Mączniak prawdziwy [skala 9°] 7,8
Rdza brunatna [skala 9°] 7,7
Brunatna plamistość liści [skala 9°] 7,3
Septorioza liści [skala 9°] 7,2
Septorioza plew [skala 9°] 7,4
Fuzarioza kłosów [skala 9°] 7,5
Rdza żółta [skala 9°] 8,5