Grupa jakościowa[A]
Bardzo wysoki potencjał plonowania – odmiana uplasowała się czołówce wyników plonowania PDO 2020 na obu poziomach agrotechnicznych
Wczesny termin kłoszenia i dojrzewania – bardzo dobra tolerancja na okresowe niedobory wody, doskonały komponent do mieszanek zbożowych
Znakomita jakość ziarna – duża zawartość białka, glutenu, wysoka i stabilna liczba opadania oraz bardzo dobre wyrównanie ziarna
Dobra zdrowotność roślin – wysoka odporność na mączniaka prawdziwego oraz brunatną plamistość liści
Krótkie źdźbło o dobrej odporności na wyleganie
Duża tolerancja na zakwaszenie gleby
Skala odporności na choroby
Odporność na choroby
Choroby podstawy źdźbła [skala 9°] 7,1
Mączniak prawdziwy [skala 9°] 8,4
Rdza brunatna [skala 9°] 7,3
Fuzarioza kłosów [skala 9°] 7,1
Brunatna plamistość liści [skala 9°] 7,4
Septorioza liści [skala 9°] 7,1
Septorioza plew [skala 9°] 7,3